Jalakäija surnuks sõitnud mees sai tingimisi vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi kohtumajas karistati teisipäeval tingimisi vangistusega keskealist meest, kes süüdistuse järgi ei olnud autoroolis piisavalt tähelepanelik ja põhjustas vöötrajal jalakäija surmaga lõppenud liiklusõnnetuse.

Kohus mõistis 1968. aastal sündinud Vahuri süüdi ettevaatamatusest liiklusõnnetuse põhjustamises ning määras talle kokkuleppemenetluse korras poolteise aasta pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Sundrahaks peab Vahur tasuma 480 eurot ning ekspertiisitasu katteks 259 eurot. Kannatanu tsiviilhagi katteks mõistis kohus Vahurilt välja 942 eurot.

Süüdistuse järgi ei olnud Vahur 2011. aasta 9. mai pärastlõunal Viljandis piisavalt tähelepanelik ning sõitis Renault Kangooga otsa Tallinna tänaval Viljandi kaubamaja ees ülekäigurajal sõiduteed ületavale 1948. aastal sündinud naisele. Jalakäija sai üliraskelt vigastada ja suri õnnetuskohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles