Viljandi ootab lapsevanemate avaldusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sügisel Viljandis esimesse klassi astuvate laste vanematelt oodatakse selle kuu lõpuni avaldusi. Kirja tuleb panna ka kool, kuhu last soovitakse õppima saata.

Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriamet ootab avaldusi 31. märtsini. Sügisel algaval õppeaastal on Viljandis võimalik õppima asuda neljas põhikoolis: Jakobsoni, kesklinna, Paalalinna ja Kaare koolis. Viimati nimetatud kooli võetakse vastu vaid nõustamiskomisjoni soovitusel.

Koolikohustuslik on laps, kes käesoleva aasta 1. oktoobriks on saanud seitsmeaastaseks. Vanemate soovil võib esimesse klassi võtta ka koolikohustuslikust east noorema lapse, kui nõustamiskomisjon või lasteasutus, kus laps käib, on hinnanud tema koolivalmidust ja soovitab kooli õppima asuda.

Lasteaias käivad lapsed saavad kooliastumise avalduse blanketi rühmaõpetajalt. Eelkoolis käivad lapsed saavad oma avaldused täita Jakobsoni koolis. Neile Viljandi linna registris olevatele lastele, kes ei käi eelkoolis ega lasteaias, saadab haridus- ja kultuuriamet avalduse blanketi registrijärgsesse elukohta. Vastuvõtu avalduse vorm on saadaval ka Viljandi kodulehel ja seda võib esitada elektrooniliselt.

Kehtiva korra järgi arvestatakse kooli vastuvõtmisel eelkõige sisseastuja elukoha lähedust koolile ning õdede ja vendadega ühte kooli astumise võimalust. Väljaspool Viljandit elavate sisseastujate avaldused rahuldatakse vabade kohtade olemasolu korral.

Esimeste klasside õpilaste nimekirjad kinnitatakse 30. aprilliks ja need avalikustatakse lasteaedades, koolides ning Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriametis.

Esimesse klassi astuvate laste vanematel on Viljandis võimalik taotleda 65 euro suurust kooliminekutoetust. Raha saavad küsida kõik vanemad, kelle kooliteed alustav laps on enne 1. septembrit olnud vähemalt 12 kuud Viljandi elanik. Toetust saavad taotleda ka need esimesse klassi astujad, kes nõustamiskomisjoni otsuse põhjal on määratud õppima erivajadustega laste haridusasutuses väljaspool linna.

Toetus makstakse 10. augustiks avalduses näidatud arvelduskontole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles