Rippuva kohviga saab tudengit rõõmustada

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merit Berzini kinnitusel märgib leti kõrval seinal saada olevate rippuvate kohvide arvu kohvitassikese kleeps.
Merit Berzini kinnitusel märgib leti kõrval seinal saada olevate rippuvate kohvide arvu kohvitassikese kleeps. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kohvikus Fellin saab teha kohvisõbrast tudengile teene ning osta kohv talle ette valmis ehk panna see rippuma.

«Eestis minu teada midagi sellist rohkem ei ole,» ütles Fellini omanik Merit Berzin. «Meil on kultuuriakadeemias lihtsalt nii palju vahvaid tudengeid ning just neile see ongi mõeldud. Kõik meie teenindajad on muide tudengid.»

Kliendile, kes kohvi tellib, pakutakse võimalust maksta ühe või mitme kohvi eest ette ning jätta pisike kingitus pingelise eelarvega üliõpilast ootama.

«Selliseid lahkeid inimesi on küll,» kinnitas Berzin. «Algul edenes asi üsna visalt, kuid nüüd läheb kenasti. Vahel ripub neli kohvi.»

Berzin loodab, et selle idee võtavad üle ka teised Viljandi kohvikud, sest tudengile on kohv kallis. Tema teada on sellist võimalust pakkuvaid kohvikuid näiteks Itaalias ja Tšehhis.

«Tšehhis saad aga kohvi ainult endale ette osta ja see on natuke imelik,» rääkis Berzin. «Asja mõte on ikkagi heategevus. On ju tore tunne, kui oled kellelegi välja teinud. Mõni tuleb ja küsibki ainult rippuvat kohvi tudengile.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles