Töötute hulk vähenes nädalaga kahe inimese võrra

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Esimest korda sel aastal vähenes Viljandimaal töötute hulk, kuid Eestis tervikuna suurenes töötute arv 786 inimese võrra.


Töötukassa tehtava nädalastatistika kohaselt oli Viljandimaal 26. aprillil 2263 töötut ja 3. mail 2261 töötut ehk kaks vähem. Eestis töötute hulk siiski kasvas ning ületas eelmisel nädalal 60 000 inimese piiri.

30. aprillil ametist lahkunud Viljandi tööturuameti juhi Peep Raju rääkis eelmisel nädalal, et töötute hulga suurenemine oli aasta algul väga kiire ning suve algul võis selle aeglustumist prognoosida.

Tema hinnangul on suured ettevõtted oma kollektiivid nüüdseks kriitiliselt ümber hinnanud ja jätkamiseks vajalikud koondamised ära teinud. Lisaks on alanud hooajatööde periood, sest suveks vajavad endale lisatöölisi näiteks põllumajandusettevõtted ja heakorraga tegelevad firmad.

Töötukassa andmeil oli eelmise nädala lõpul Viljandimaal 38 vaba töökohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles