Politsei ajas taga joobes juhti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

15. veebruaril eiras sõiduautot Audi A8 juhtinud joobes mees Imavere–Viljandi–Karksi-Nuia maanteel patrullpolitseiniku peatumismärguannet ning jätkas Viljandi poole kihutamist.

Politseiniku korraldusele mitteallunud juhti asusid jälitama kaks patrullautot ning Viljandi ringtee Tallinna maantee poolses otsas ootasid jälitajaid lisajõud. Audi keeras ringteele ning kuigi tema ees olev politseiauto püüdis põgeneja teed blokeerida, õnnestus tollel sõitu jätkata. Seda siiski vaid paari kilomeetri jagu, seejärel Audi peatus teele astunud politseinike ees.

Audi A8 roolist tabati 26-aastane joobes mees, kellele mõisteti 16. veebruaril Tartu maakohtus väärteomenetlusega kahenädalane arest.

Viljandi vanemliikluspolitseinik Riho Kampus ütles, et tagaajamisel osalesid Tallinna politseinikud, kes olid Viljandimaal liiklusjärelevalvet tegemas. Politsei eest ära sõitmised ei ole Kampuse sõnul Viljandimaal kuigi erakordsed, seda tuleb ette umbes korra kuus.

Riho Kampuse selgituste järgi on põgeneda püüdvad autojuhid tavaliselt purjus. Samuti võivad peatumismärguannet eirata noored roolikeerajad, kel puudub juhtimisõigus. («Sakala»)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles