Eestis nähti tõenäoliselt boliidi

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia.org

Kolmapäeva viimastel minutitel nähti mitmel pool Eestis eredat sähvatust, kuuldi valju kärgatust ning nähti taevas põlevat kera. Ilmselt oli tegu heleda meteoori ehk boliidiga.

Veidi enne südaööd aset leidnud nähtusest on praeguseks «Sakalale» rääkinud mitu inimest eri piirkondadest. Kummalise valgussähvatuse nägemisest on teada antud näiteks Türi, Suure-Jaani ja Tartu kandist, sähvatust ja kärgatust kogeti Väluste ja Tänassilma kandis ning Moora külas nähti põlevat kera.

Asjatundjate kinnitusel viitavad inimeste kirjeldused sellele, et Eesti õhuruumi sattus hele meteoor ehk boliid. Samale järeldusele jõuti ka 2009. aasta märtsis, kui eredat valgust nähti ja kärgatust kuuldi Mustlas ja mitmel pool mujalgi.

«Sakala» palub inimestel, kes juhtusid kirjeldatut kuulma või nägema, sellest lehetoimetusele teada anda meiliaadressil sakala@ajaleht.ee või karl.salumae@ajaleht.ee või helistada numbril 433 0048. Juhul kui lendamas nähti põlevat taevakeha, võiks teada anda objekti lennusuuna ning umbkaudse kõrguse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles