Sammuli tall kinkis lastele saanisõidu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peale paari kilomeetri pikkuse saanisõidu said lapsed hobuseid silitada ja toita ning koertega lumes hullata.
Peale paari kilomeetri pikkuse saanisõidu said lapsed hobuseid silitada ja toita ning koertega lumes hullata. Foto: Hilka Raba

Sihtasutuse Perekodu poisid ja tüdrukud said vastlapäeva eel osa üle-eestilisest aktsioonist «Lapsed saani!».

Detsembris Eesti hobusekasvatajate seltsi liikmete initsiatiivil alustatud sari pakub asenduskodude lastele heategevuslikus korras saanisõitu. Viljandimaal pani ettevõtmisele õla alla Sammuli tall, mille juurde kogunes läinud laupäeval 26 last kuue kasvatajaga.

Paari kilomeetri pikkuse saanisõidu kõrval said osalised oma käega majesteetlikke suksusid silitada ning neile külakostiks kaasavõetud leiba, kapsast ja porgandit pakkuda. Eriti suurt elevust tekitasid seltskonnas koerad, kes kibelesid väsimatult laste visatud lumepallidele järele jooksma.

Seltsi juhatuse liikme Enn Ranna sõnul on kavas asenduskodude lastele lustlikke talvepäevade korraldamine kujundada iga-aastaseks ettevõtmiseks. Lisaks Viljandimaale on viimase paari kuu jooksul saanisõitu tehtud Järva-, Lääne-, Rapla-, Tartu- ja Pärnumaa asenduskodude kasvandikele.

Perekodu on Viljandimaa omavalitsuste liidu loodud sihtasutus, kes pakub asenduskodu ligi poolesajale vanemliku hooleta lapsele ning osutab Viljandi haigla naabruses asuvas keskuses abivajajatele mitmesuguseid hoolekande-, haridus- ja rehabilitatsiooniteenuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles