Vastlapäeval võistlevad tavalised ja tuunitud kelgud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune vastlapäev Midrimaa lasteaias.
Mullune vastlapäev Midrimaa lasteaias. Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgmisel teisipäeval, mil rahvakalendris saabub vastlapäev, saab Viljandis Paala järve ääres ning Viljandi pärimusmuusika aidas tutvuda nii traditsiooniliste kui moodsamate vastlakommetega.

Eesti pärimusmuusika keskuse avalike suhete juht Erki Pruul rääkis, et hommikupoolne programm Paala järve ääres koosneb vanast heast liulaskmisest, kas võidu peale või niisama lustiks. Et samaealised saaksid omavahel mõõtu võtta, on päevased tegevused jagatud vanuserühmade kaupa. Päeva kelgumäel juhivad Jalmar Vabarna, Elari Ennok ja Tõnu Tubli.

Kell 16 algab samas tuunitud või isetehtud kelkude võistlus, kus on võimalik pikimat liugu püüda originaalsete omatehtud sõiduvahenditega. Auhindu jagatakse erinevates kategooriates: pikim liug, kiireim kelk ja disaini eriauhinnad. Mäel toimub ka heategevuslik õnneloos, mille tulu läheb Viljandi loomade varjupaigale. Parimatele liulaskjatele on toetajate abiga ette nähtud auhinnad ja loomulikult ei puudu ka traditsiooniline hernesupp.

Kell 19 on kõik liulaskjad ja kaasaelajad oodatud pärimusmuusika aidas toimuvale rahvapeole, kus debüütkontserdi annab tantsumuusikat esitav, ainult aida töötajatest koosnev Aida kapell. Lisaks mängitakse Viljandi linnaraamatukogu töötaja Vilja Volmeri juhtimisel läbi ennustusmängud, mis vastlapäeva osaks juba aegadest ammustest.

Vastlapäeva programm:

10 algab päev liumäel lasteaialaste liulaskmisega

13—14.30 kelgumäel I—IV klasside õpilased

14.30—15.45 kelgumäel V—IX klasside õpilased

16—18 tuunitud või isetehtud kelkude võistlus gümnasistidele ja täiskasvanutele. Heategevuslik õnneloos

19 algab Viljandi pärimusmuusika aidas tasuta rahvapidu

Korraldajad paluvad registreeruda 7. veebruariks aadressil triin@sakalakeskus.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles