IV Mulgi uisumaratoni võit läks Adaverre

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse Mulgi uisumaratoni võitis Adavere mees Mart Markus (vasakul).
Tänavuse Mulgi uisumaratoni võitis Adavere mees Mart Markus (vasakul). Foto: Marko Suurmägi

Pühapäeval Viljandi järvel sõidetud IV Mulgi uisumaratoni võitis Adavere esindaja Mart Markus, kes võistluse teise poole alguses tegi sellise kiirenduse, millele konkurendid vastata ei suutnud.

Finišis tunnistasid ülejäänud pjedestaalile jõudnud, et Markusele nad vastu hakata ei püüdnudki ning kui maailma tippu püüdlev noormees vahespurdi tegi, ei püüdnudki keegi talle järele minna.

Liidrit jälitas pidevalt vähemalt kuuest uisutajast koosnenud grupp, kellest kiireima finišispurdi tegi mullune Mulgi uisumaratoni võitja Märt Kuus ning kolmanda koha sai parim naine, Sandra Alusalu.

Võitja rääkis, et sõitis konkurentidelt eest turvalisuse huvides. Viimasel ajal peamiselt Adaveres oleval ovaalil treeninud Markus läks starti uiskudega, mis looduslikule jääle valmistatud trassil osutusid kohati ohtlikuks.

«Esimesel ringil kukkusin kaks korda, sest uisk jäi jääprakku kinni,» selgitas ta. «Sain aru, et teiste taga sõita on ohtlik.»

Viimased 15 kilomeetrit ta üksinda. «Vastutuult liikusin poole jõuga, aga allatuult tulin sirgetel täiega,» kirjeldas ta. «Mul polnud plaanis vahet suureks venitada.»

Järgmisel nädalal Minskis Valgevene karikavõistlustel uisuovaalil võistlev Markus kiitis Viljandi järvele rajatud uisuringi. «Jää oli väga super. Ma pole varem nii heal looduslikul rajal võistelnudki. Rajameistrid on ära teinud suure töö,» avaldas ta tunnustust.

Teise koha saanud Märt Kuus tunnistas finišis, et jäi teise kohaga väga rahule. Finišisirgel õnnestus tal viimane kiirendus konkurentidest paremini ning edu kolmanda koha ees oli lõpuks üks sekund. Täpselt sama ajaga jõudsid finišisse Sandra Alusalu ja Ain-Ivar Tupp. Alusalu oli siiski pisut eespool.

«Raskeks ei läinud. Üsna mõnusalt rahulik sõit oli,» kiitis Alusalu. Tema jõudis viimasele sirgele grupis neljandana ja pidi seetõttu tublisti võitlema, et lõpuspurdis aeglasemaks osutunud meestest mööda pääseda.

10,8 kilomeetri pikkuse sõidu võitis Sten Miljand ajaga 25.21. Teisena ületas lõpujoone Kermo Voitka ning kolmandana Valev Väljaots.

Vaatama 15 külmakraadile startis IV Mulgi uisumaratoni 32 kilomeetri pikkusele sõidule 74 sportlast. 11 kilomeetri pikkusele distantsile läks 100 uisutajat ning ühest ringist koosneval matkal osales 15 inimest.


MULGI UISUMARATONI KUUS PAREMAT
1. Mart Markus – 1:09.40
2. Märt Kuus – 1:10.06
3. Sandra Alusalu – 1:10.07
4. Ain-Ivar Tupp – 1:10.07
5. Arved Mägi – 1:10.11
6. Kermo Randmäe – 1:10.16

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles