Politsei hoiatab lotovõidu-SMS-ide eest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon.
Mobiiltelefon. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Viimastel nädalatel on paljud inimesed saanud SMS-e, milles teatatakse väidetavast lotovõidust. Politsei soovitab selliseid teateid ignoreerida.

Paari-kolme nädala jooksul on politseile teada antud rohkem kui kolmekümnest juhtumist, kus inimestele on välismaise suunakoodiga numbrilt tulnud sõnum lotovõidust ning palve ühendust võtta, kuigi sõnumi saaja ei ole enda teada ühelgi loosimisel osalenud.

Seni ei ole politseile teada antud ühestki juhtumist, kus keegi oleks sellele sõnumile ka vastanud ja mingit kahju kandnud. On ebaselge, kuidas sõnumile vastajaid petta üritataks, samuti ei ole praegu teada, kust võisid sõnumi saatjad hankida adressaatide telefoninumbreid.

«Tegemist on tõenäoliselt nii-nimetatud Nigeeria kirjade tüüpi skeemiga, mille eesmärk on saada inimestega kontakti, et neilt siis suurt kasumit lubades raha välja petta,» ütles Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse juht Roger Kumm. «Samuti on võimalik, et inimesi proovitakse suunata tasulistele numbritele helistama.»

Kummi sõnul on igal juhul kõige õigem selliseid sõnumeid lihtsalt ignoreerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles