Raekoda alles kaalub uue aasta tähistamist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguste andmete järgi ei ole 31. detsembril Viljandis ühtki suuremat aastavahetuspidu.
Praeguste andmete järgi ei ole 31. detsembril Viljandis ühtki suuremat aastavahetuspidu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Artikkel ilmus 11. detsembri «Sakala» paberväljaandes.

Praeguste andmete järgi ei ole 31. detsembril Viljandis ühtki suuremat aastavahetuspidu, kuid linnapea Loit Kivistiku sõnutsi peetakse selle üle veel aru.

Kivistik oli oma jutu järgi alles hiljaaegu avastanud, et viljandlastel pole võimalik vana-aastaõhtul pidulikult aega veeta, ning lubas ürituse korraldamist Sakala keskuse töötajatega juba täna arutama hakata. Tema sõnul selgub lähemate päevade jooksul, kas roosa maja aasta lõpu peole, mis leiab aset 29. detsembril, tuleb lisa.

Kauase pidude korraldamise kogemusega projektijuhi Anu Rannu ütlemist mööda tähendab nii lühike ettevalmistusaeg liiga suuri riske, mida tema ei võtaks. «Esiteks on bändi raske leida, teiseks on turundusprobleemid ja kolmandaks on keeruline inimeste teadvusesse jõuda,» loetles Rannu.

Selle ajaga võiks tema sõnul organiseerida midagi sõpruskondade istumise sarnast. Suuremat pidu oleks võimalik korraldada ainult sel juhul, kui ettevõtjad ja linnaasutused ühendaksid jõud ning kasutaksid tavalisest erinevaid turustuskanaleid. «Kõigepealt tuleks selgeks teha, mida üldse tahetakse teha,» sõnas Rannu. «Tantsuõhtuga ei jõutaks tõenäoliselt kuhugi.»

Sakala keskus korraldab roosa maja peo paar päeva enne aastavahetust sellepärast, et inimesed, kellelt selle tarvis arvamust küsiti, avaldasid soovi veeta vana-aastaõhtu pubis, ööklubis või koduste ja sõprade seltsis. «Aastavahetuse peod pole kasumlikud,» nentis Sakala keskuse juhataja Jaanus Kukk. «Artistide honorarid on mitmekordsed ja neid on raske tellida.»

29. detsembril asetleidvale peole ostavad inimesed koha lauas. Esinevad tantsuorkester, tantsutrupp ja solistid ning õhtut juhivad näitlejad Egon Nuter ja Liina Tennosaar. «Mingit ilutulestikku meil ei tule,» lisas Jaanus Kukk.

Roosasse majja läheb ka Ugala teatri seltskond, kes annab edasi aasta lõpu tervituse. Teatri uus juht Heiti Pakk leidis, et kuigi vana traditsioon Ugala majas aastavahetust korraldada on katkenud, võiks järgmisel aastal seal pidu taas tulla.

«Võiks proovida, ehk on selle vastu huvi. Muidugi jääb küsimus, kas inimesed üldse tahavad vana-aastaõhtul kodust välja tulla,» lausus Pakk. Ta avaldas lootust, et kui pakkuda huvitavat kava, küll siis rahvast tuleb.

Ka pärimusmuusika ait jätab peo korraldamata.

«Me seekord puhkame,» lausus asutuse juhataja Ando Kiviberg. Tema jutu järgi lähtuti aastavahetuse pidusid korraldades põhimõttest, et kulud ja tulud oleksid tasakaalus. Kevadel, kui hakati otsima sobivat esinejat, ei suudetud kedagi leida ning seetõttu loobutigi üritusest. «Kui pidu korraldada, tuleb minna ikka kindla peale välja.»

Kiviberg rääkis, et aida aastavahetuspeod pole kunagi rahvarohkuse all äganud, pigem vastupidi. «Ometi ei tohiks selles traagikat näha. Asi on lihtsalt selles, et vägisi inimeste kombeid ei murra,» nentis ta. Inimestele meeldib olla kodus ja talviti pole Viljandi turismimagnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles