Pensioniraha kojutoomine muutub kallimaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Post annab teada, et 1. jaanuarist kerkib pensioni kojutellimise hind 22 sendi võrra ning kolme päeva võrra lüheneb ka kojukande periood.

Uus pensionide väljamakse periood kojukandes on iga kuu 1.—15. kuupäev senise 1.—18. kuupäeva asemel. Pensionärid, kelle pensioni kuupäev on seni olnud iga kuu 16.—18. kuupäev, hakkavad jaanuarist pensioni saama mõni päeva varem.

Riigihanke tulemusena tõuseb pensioni kojukande teenustasu, senise 4.60 euro asemel hakkab pensioni kojutellimine maksma 4.88eurot. Uus hind kehtib järgmised kaks aastat.

Muudatus puudutab pensionäre, kes tellivad pensioni koju oma kulul. Riikliku pensionikindlustuse seaduse järgi saab pensionär esitada elukohajärgsele pensioniametile taotluse pensioni kojutoomiseks riigi kulul, kui esineb liikumistakistus või kui pensionär elab hajaasustusalal ja pangateenus on raskesti kättesaadav.

Detsembrikuu väljamaksetega jäetakse pensionäridele ka teavituskiri uue pensioni väljamakse kuupäeva kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles