Üle mitme aasta avati Mõisakülas oma söögimaja

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisaküla on olnud kuu aega oma söögimaja võrra rikkam. Siliina omaniku Sinaiida Valdase (istub) sõnutsi on see esimene söögikoht pärast umbes kümmet aastat. Praegu tegutseb ta pereettevõttes koos minia Ene Vlasjukiga (seisab).
Mõisaküla on olnud kuu aega oma söögimaja võrra rikkam. Siliina omaniku Sinaiida Valdase (istub) sõnutsi on see esimene söögikoht pärast umbes kümmet aastat. Praegu tegutseb ta pereettevõttes koos minia Ene Vlasjukiga (seisab). Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 1. detsembri «Sakala» paberväljaandes.

Mõisaküla söögimajas Siliina pakutakse hommikusaiakesi ja lõunasööki, aga kevade poole kavatsevad omanikud ettevõtmisele suurema hoo sisse lükata.

«Suurt küpsetusahju meil veel pole, aga väikese ahjuga teeme hommikuti lihapirukaid ja saiakesi,» ütles Siliina omanik Sinaiida Valdas ja lisas, et saiakesi käiakse sagedasti otsimas, nii et vaagen saab kiiresti tühjaks. Siina lihapirukad on kohalike seas tuntud.

Seda, et praegu tegutsetakse vaikselt, kinnitab päevas valmistatavate praadide hulk, mis jääb  10 ja 20 vahele. «Meil on siin ju tupik ja läbisõitjate poolest vaikne,» tähendas Sinaiida Valdas.

Söögikoht on avatud olnud vaevalt kuu ja omaniku sõnutsi ei saa nii lühikese ajaga veel selgeks, kuidas rahvast käima hakkab. «Tundub, et kohalikud on paiga hästi omaks võtnud — see sai ju ikkagi kena,» leidis perenaine. Söögimaja on avar. Sinna mahub kokku 40 külalist: ühte saali 24 ja teise 16.

Köögis tegutseb Sinaiida Valdas koos pojanaise Ene Vlasjukiga.

Nagu väikekohas ikka, käib ka Siliina söögimajas nädala sees vähe kliente. «Need kohalikud, kes siin asutustes töötavad, ei tule sööma — palgad on ju väikesed,» nentis Valdas.

Pigem otsivad söögimajast kehakinnitust hooajatöölised. Näiteks kui firma tellis katusepanijad, käisid nood einestamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles