Linn ootab preemiate jagamiseks ettepanekuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnavolikogu võtab 31. detsembrini vastu ettepanekuid 2012. aasta preemiate saajate osas.
Viljandi linnavolikogu võtab 31. detsembrini vastu ettepanekuid 2012. aasta preemiate saajate osas. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi linnavolikogu võtab 31. detsembrini vastu linnakodanike, asutuste ja muude ühenduste põhjendatud ettepanekuid 2012. aasta preemiate saajate osas. Kokku antakse välja seitse preemiat.


Elutöö preemia määratakse inimesele, kelle aastatepikkune tegevus on avalikkuse poolt kõrgelt hinnatud ja kelle elutöö on positiivselt mõjutanud Viljandi linna arengut. Igal aastal määratakse üks preemia suuruses 1600 eurot.

Aastapreemia määratakse tunnustusena teo või saavutuse eest, mis on kalendriaasta jooksul olnud Viljandi linnale olulise tähtsusega. Preemia suuruseks on 1000 eurot.

Kultuuri- ja spordipreemia antakse Viljandi linnas tegutsevale füüsilisele või juriidilisele isikule, isikute grupile või ühendusele väljapaistva tegevuse eest kultuuri edendamisel või sportlike saavutuste eest. Preemiaid antakse välja kolm ning iga preemia suurus on 640 eurot.

Teatripreemia määratakse väljapaistva tegevuse eest teatrikunsti edendamisel kas Viljandi linnas tegutsevale füüsilisele isikule, kollektiivile või Viljandis lavastuse lavaletoomisel osalenud külalisele. Preemia suurus on 640 eurot.

Aasta noore preemia määratakse Viljandi linna noorele vanuses 7—26 aastat või Viljandi linnas tegutsevale noortekollektiivile, kelle töö, tegevus või saavutused kalendriaasta jooksul on olnud teistele linna noortele eeskujuks ja motivatsiooniks. Aasta noore preemia kandidatuurid arutab läbi noorte volikogu ja esitab oma ettepaneku linnavolikogule kinnitamiseks. Preemia suurus on 640 eurot.

Laste- ja noortesõbraliku ettevõtte tiitel antakse ettevõttele, mille asukoht ja/või üks põhitegevuse koht on Viljandi linn ning mille tegevus on kalendriaasta jooksul aidanud kaasa linna laste ja noorte eluolu parandamisele. Ka selle tunnustuse puhul teeb valiku noorte volikogu.

Ettevõtluse edendaja tiitel omistatakse füüsilisele või juriidilisele isikule, kes ettevõtte omaniku või tegevjuhina on oma ettevõtte juhtimise ja majandustegevuse kaudu kaasa aidanud Viljandi ettevõtluse arengule ning kelle juhitava ettevõtte asukoht ja/või põhitegevuse koht on Viljandi linn.

Ettepanekuid võib esitada vabas vormis või vormikohasel blanketil, mille leiab linna koduleheküljelt ja linnavalitsuse dokumentide avariiulitelt. Elutöö preemia puhul on oluline aastatepikkune avalikkuse poolt kõrgelt hinnatud tegevus, kõigi teiste preemiate määramisel on olulised 2012. aasta kordaminekud. Kindlasti on vajalik lisaks nominendi nimele kirja panna ka tema tunnustust väärivad teod. Ilma põhjenduseta ettepanekuid ei arvestata.

Preemiad antakse üle 24. veebruaril 2013, Eesti Vabariigi 95. aastapäevale pühendatud pidulikul kontsertaktusel. Elutöö preemia ja aastapreemiaga kaasnevad Viljandi linna teenetemärgid. Kõigi premeeritute nimed kantakse Viljandi linna auraamatusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles