Suurim kõrvits läks Tipu looduskoolile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa arenduskeskuse konsultant Kristi Lõhmus (paremal) ulatas suurima tunnuskirjaga kaasas käiva kõrvitsa Tipu looduskooli juhatuse esinaisele Dagmar Hoderile, kes oli tulnud üritusele pisitütar Luulega. Kiidusõnu jagas ka maavanem Lembit Kruuse (taga).
Viljandimaa arenduskeskuse konsultant Kristi Lõhmus (paremal) ulatas suurima tunnuskirjaga kaasas käiva kõrvitsa Tipu looduskooli juhatuse esinaisele Dagmar Hoderile, kes oli tulnud üritusele pisitütar Luulega. Kiidusõnu jagas ka maavanem Lembit Kruuse (taga). Foto: Liisi Seil

Täispikkuses artikkel ilmus 24. novembri «Sakala» paberväljaandes.

Möödunud kolmapäeval võtsid Kõpu mõisas tunnuskirja vastu Viljandimaa kodanikud, kes on algatusvõimega silma paistnud. Aasta parima kodanikuühenduse tiitel läks Tipu looduskoolile.

Parima kodanikuühenduse, hea algatuse ja aasta ühistegevuse auhinna kandidaate võisid esitada kõik omavalitsused, äri- ja mittetulundusühingud ning üksikisikud. Viljandimaa arenduskeskuse kodanikuühenduste konsultant Kristi Lõhmus rõõmustas, et inimesed ei häbenenud teisi kiita ning tuli palju pakkumisi.

«Kodanikuühendused väärivad tunnustamist, sest need inimesed teevad oma kogukonna heaks väga palju tööd ning liidavad ühiskonda,» rõhutas ta.

Konkursi ja tunnustusürituse korraldamiseks olid oma jõud ühendanud Viljandimaa arenduskeskus, maavalitsus ja omavalitsuste liit.

Kõige kaalukama, 2012. aasta parima kodanikuühenduse tiitli pälvis Tipu looduskool. Selle esindaja Dagmar Hoderi kätte rändas ka suurim kõrvitsaist, mis seekord lilli asendasid.

Maakonna hea algatuse tiitli pälvis toiduvõrgustik OTT. Seda tunnustati kui tähelepanuväärset uudset lähenemist, mis paneb paljusid teistega koostööd tegema. Ettevõtmisel on olnud hea sotsiaalne kõlapind ning see annab teistele ühendustele eeskuju.

Aasta ühistegevuse tiitel läks Karksi kultuuriseltsile, kes on pikka aega korraldanud Karksi kodanikuühenduste ümarlaudu.

Võitjad said kinkekaardi, mis annab neile võimaluse minna oma meeskonnaga Viljandi Bonifatiuse gildi aega veetma. Auhindu jätkus ka iga kategooria teise ja kolmanda koha saajale — nemad said kingiks teemakohase raamatu.

Arenduskeskuse konsultandi Kristi Lõhmuse sõnul tegutseb oktoobri alguse andmete järgi Viljandimaal 948 mittetulundusühendust ja 27 sihtasutust. Neist tõelisi kodanikualgatusi on umbes 300, ülejäänud on kas korteriühistud või hetkel mittetegevad organisatsioonid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles