Linn muudkui parandab lekkivat raamatukogu

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sagedased lekked on keldri seinaääred koledaks muutnud.
Sagedased lekked on keldri seinaääred koledaks muutnud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 7. novembri «Sakala» paberväljaandes.

Kümne aasta eest uude hoonesse kolinud Viljandi raamatukogu on kogu aja olnud kimpus leketega. Eile hommikul tõrjusid koristajad vett keldrist.

Raamatukogu direktor Reet Lubi ütles, et peale keldri on vihma- ja sulavett voolanud kõigile kolmele korrusele. Lekkekohad on olnud erinevad, osa on õnnestunud sulgeda ja osa on ilmselt ise ummistunud. Samas niriseb vett mõnes kohas iga suurema saju järel, näiteks keldrisse ja mööda fuajee seina.

Lubi märkis, et keldris hakkas sagedamini uputama tänavu pärast seda, kui tehti töid teisel pool Turu tänavat Sakala keskuse hoone juures.

«Kas see on juhus või on asjad omavahel seotud, ei oska öelda,» lausus direktor.

Aastaid on oma ala asjatundjad püüdnud raamatukogu leketele jälile saada ja katust paiganud, kuid seni lõpliku tulemuseta. Lubi kinnitas, et laenutatavad raamatud ja muud väljaanded pole õnneks siiski häda saanud.

Üleeile otsustas Viljandi linnavalitsus anda linnaraamatukogu majandavale Sakala keskusele 588 eurot raamatukogu hoonesse sademevete sissevoolu takistamisega seotud ehitustöödeks.

Linnavalitsuse majandusameti ehituse peaspetsialist Jaan Lukas ütles, et ilmselt on raamatukogu tagumise ukse juures vundamendi kõrvalt pinnas ära uhutud ning vesi pääseb sealt alla keldrisse. Koht on vihmaveetoru all, raamatukogu uue ja vana osa vahel.

«Veel käesoleva aasta jooksul see viga likvideeritakse ning selleks ongi kõnealune summa ette nähtud,» selgitas ta. «Kivisillutis võetakse lahti, tekkinud tühimik täidetakse, tihendatakse ja sillutis pannakse tagasi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles