Kiirabi uurib kolimisvõimalusi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on Suure-Jaani kiirabibrigaadil ruumid vallakeskuse ääres automaattankla taga, aga see võib üsna pea muutuda. Viljandi haiglal on koos senise asukohaga neli varianti, kuhu meedikud majutada. Selgust toovad lähinädalad.
Praegu on Suure-Jaani kiirabibrigaadil ruumid vallakeskuse ääres automaattankla taga, aga see võib üsna pea muutuda. Viljandi haiglal on koos senise asukohaga neli varianti, kuhu meedikud majutada. Selgust toovad lähinädalad. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 6. oktoobri «Sakala» paberväljaandes.

Viljandi haigla peab plaani muuta Suure-Jaani kiirabibrigaadi asukohta. Seni on brigaad paiknenud vallakeskuse servas pikas kivihoones, mida ta jagab autoremonditöökojaga.

«Need ruumid, mis on brigaadil praegu kasutada, on suured ja külmad,» nentis sihtasutuse Viljandi Haigla kommunikatsioonijuht Krista Valdvee.

Ka Suure-Jaani vallasekretär Veronika Ringo teadis rääkida, et kiirabitöötajatel on renditud pinna kütmisega raskusi.

«Eks siin ole nii tehnilisi kui ajaga esile kerkivaid muresid,» nõustus Suure-Jaani kiirabibrigaadi autojuht Rein Grentsmann. Temagi leiab, et peaks kolima.

«Eesmärk ei ole kiirabibaasi Suure-Jaanist ära viia ning kaalumisel ei osutu olulisimaks rendi hind, vaid personali head töötingimused ja koha logistiline sobivus,» selgitas Krista Valdvee.

Võhma abilinnapea Aare Järvik ütles, et räägitud on brigaadi kolimisest Võhmasse. Volikogu- ja linnavalitsuse istungitel leiti sellele ka koht, kuid nüüd on asjad katki jäänud. «Meie toonane pakkumine haiglale ei läinud läbi. Ilmselt on ka muid võimalusi,» nentis Järvik.

Krista Valdvee kinnitas, et Võhma oli kaalumisel, kuid juhtkonna koosolekul arutleti ka teiste asukohtade üle.

Suure-Jaani päästekomando pealik Tauno Kais teadis rääkida, et kiirabibrigaad võib saada päästekomandoga ühe katuse alla. «See kolimine õigustaks ennast,» tõdes ta ning selgitas, et õnnetuste puhul puutuvad kaks meeskonda nagunii kokku ja naabritena oleksid nende suhted veelgi paremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles